Så skyddar du dig när du använder iptv

Så sent som för en vecka sedan var det en massiv razzia i flera länder mot aktörer som distribuerar iptv-tjänster. Man tog bland annat i beslag servrar som innehöll närmare 50 miljoner användares kontouppgifter. Så det finns goda skäl till att se till att det du gör på internet inte går att spåra.

Med det sagt säger vi inte att du du inte kan använda en IPTV-tjänst eller inte, men vi vill ge dig en stark rekommendation om att vidta försiktighetsåtgärder i sådana fall. Det minsta du kan göra som gör att du kan surfa säkert och anonymt är att skaffa dig en VPN.

1. ANVÄND EN VPN
Vi har predikat användningen av VPN: s länge nu och vi uppmanar alla som använder IPTV-tjänst att omgående investera i en VPN-tjänst som F-Secure Freedome VPN. Det ser till att all din trafik går först via en server utomlands, där du får en ny ip adress. Det gör att det inte går att se vem det var som gjorde vad.

Idag efter alla razzior som varit på senare tid rekommenderar alla iptv leverantörer att du använder dig av en VPN, och de har inbyggda funktioner för det i programvaran du får med.

Det enda negativa med att använda dig av en VPN är att du måste ha en stabil VPN leverantör, annars går det fruktansvärt långsamt. I Sverige är det tyvärr bara en som håller måttet än så länge och det är F-Secure Freedome VPN. Deras tjänst kostar 219 kr om året, men det gör också att du alltid är skyddad när du streamar på nätet och laddar ner.

2. BETALA MED BITCOIN

En annan stark rekommendation är att du absolut inte betalar för din iptv tjänst med ditt kort, Pay Pal eller Swish. Räderna mot företagen som säljer piratpaket sker hela tiden, och det är i sådana fall bara en tidfråga innan dina uppgifter är röjda. Böterna för att använda olaglig iptv är skyhöga, så ta det försiktigt.

3. Handla inte från aktörer på Google

Vad du än gör, handla inte från sidor du hittar på Google på samma vis som du hitta våran hemsida. Alla dessa aktörer skulle vi ha undvikt, då alla är från Europa eller USA. Vår rekommendation är att du istället köper från försäljare i Kina, där europeiska och amerikanska myndigheter inte kommer åt. De flesta idag köper sina abonnemang via AliExpress som har samma kanalutbud som alla andra, fast för en bråkdel av kostnaden.