Köp billig smart-tv för att kunna se på IPTV.

Köp en billig smart tv för att du ska ska kunna använda dig av iptv. På en vanliga tv behöver du annars ha en iptv box. Vill du slippa att ha en box, och bara skriva in koden som du får när du köper dig ett iptv abonnemang, så ska du köpa dig en smart-tv. Med den kan du sedan bara ladda ner appen du behöver för att kolla på iptv, och sedan fyller du bara in koden du fick vid köpet. Sedan är du igång & kan kolla på iptv på din tv.  Lär mer om Smart TV

Vad är Smart TV?

Smart tv är namnet på de tv apparater som man kan installera olika appar på, så som de appar man behöver ha för att kunna få in alla IPTV kanaler på tv’n. Men du kan även använda andra vanliga appar så som SVT Play, Netflix, Spotify, YouTube och nästan alla andra play tjänster som är gratis på nätet.

För att du ska få in dem i din tv behöver du bara koppla upp din smart tv mot internet, vilket du kan göra både med sladd eller med wifi. Alla smart-tv apparater har olika play tjänster som du kan ladda ner det vanliga apparna på.

Andra roliga saker du kan göra är att du kan stoppa i USB till trådlösa tangentbord och mus, vilket gör att du kan sitta och surfa på nätet med din tv.

Hur kollar jag på IPTV på en smart-tv?

För att du ska kunna kolla på IPTV på din smart tv behöver du först ladda ner den appen du måste ha för det abonnemanget du har köpt, vilket du får reda på när du köpt ditt iptv abonnemang.

När du installerat appen du behöver ha på din smart tv, behöver du bara logga in på appen med koden du får av den du köpt du iptv abonnemang. Du får nu upp en hel lista med iptv kanaler, som du kan börja kolla på.

Vanliga storlekar

Det finns hur många storlekar som helst egentligen på smart tv apparater, men några är ändå betydligt mer vanliga. Den ända anledningen till att välja en vanligare storlek på smart tv apparater, är att möbeltillverkare också gör sina media möbler efter dessa storlekar oftast.

32 tums smart tv – Cirka 70 cm på bredden, och 40 cm på höjden!

55 tums smart tv – Cirka 120 cm på bredden, och 70 cm på höjden!

65 tums smart tv – Cirka 144 cm på bredden, och 81 cm på höjden!

Bästa smart-tv

Vilken som är den bästa smarta tv beror ju naturligtvis hur billig smart-tv du har tänkt att köpa, då det blir orättvist att jämföra en smart tv för 5000 kr mot en för 10.000 kr. Naturligtvis kommer det vara skillnad på dem, med det som är intressant är om skillnaden verkligen är värd prisskillnaden också.

Men en tumregel brukar vara att man kanske inte ska köpa billigaste smart-tv, utan ta en billig smart tv som ligger någonstans i mitten av dyrast och billigast. Ofta hittar du i dessa prisspann smart tv tillverkare som Samsung och Philips.

Billigaste smart tv, med hög kvalitet

Både Samsung och Philips tillverkar smart-tv apparater som är välkända, och erkänt av bra kvalitet. Igen av dem är vare sig billigaste smart tv du kan köpa, men inte heller det dyraste.

Gör om din gamla tv till en smart tv

För dig som inte har lust att lägga ut pengar på att köpa en helt ny smart tv, finns det ett billigare alternativ för att få din gamla tv att bli smart. Allt en smart tv egentligen har i sig som din gamla tv inte har, är mer eller mindre en mobiltelefon.

För ett par hundra kronor kan du köpa en IPTV BOX, vilket gör att du kan göra allt + lite till med din tv som en smart tv kan. Du får både Wifi, Android och alla andra tjänster du behöver för att kunna kolla på iptv på din gamla tv.

Hur stor behöver skärmen vara?

Detta beror ju till väldigt stor del hur långt ifrån du kommer att sitta när du kollar på din tv. Idag har TV-apparaterna så pass bra och skarp upplösning så man kan sitta nära dem utan att det pixlar sig. En annan enkel tumregel är, ju fler som ska kolla på TV’n, just större behöver du ha. Naturligtvis är det också fördel med en större tv om du ska se från långt avstånd, där ett sådant exempel kan vara om du står i köket och lagar mat samtidigt. Det ända du ska tänka på är att ju större en tv är, ju mer väger den också. Kolla noggrant upp de väggfästen du köpt orkar att bära upp din tv, så det inte slutar med en en katastrof.

De olika upplösningarna

Det kan vara svårt att hänga med i svängarna idag när tekniken går så snabbt framåt, och när det kommer till vilken upplösning en tv har känner många det hopplöst. Vi har satt ihop en liten guide, som förhoppningsvis gör det lite lättare för dig med alla dessa termer.

  • HD1280×720 pixlar
  • Full HD1920×1080 pixlar
  • 4K / UHD3840 x 2160 pixlar
  • 8K7680 x 4320 pixlar

Vanliga tekniker som används i smart-tv

Idag finns det främst 4 olika tekniker en tv är gjord i, så är får du en liten snabb guide på vad det olika förkortningarna för det olika teknikerna betyder.

  • LED – LED är en halvledare som lyser när en elektrisk laddning passerar genom den. Lysdioder är vanligtvis gröna, blåa eller röda, men de kan vara ett sortiment av andra färger eftersom de har blivit populära med fallbelysning.
  • OLED – OLED står för Organic Light-Emitting Diode. Något överraskande har ”Light Emitting-Diode” -delen av det namnet ingenting att göra med en LED-bakgrundsbelysning som det gör med QLED- och LED-TV-apparater. Istället hänvisar det till det faktum att varje enskild pixel i en OLED-TV också är ett litet, litet LED-ljus – men ett som är otroligt tunt och kan producera både ljus och färg i ett enda element. Med andra ord behöver inte OLED-TV-apparater en bakgrundsbelysning eftersom varje pixel producerar sitt eget ljus.
  • QLED – QLED står för Quantum Light-Emitting Diode. I icke-geek-speak betyder det att en QLED-TV är precis som en vanlig LED-TV, förutom att den använder ”kvantpunkter” inbäddade i sin LCD-panel – små nanopartiklar som dramatiskt förbättrar färgen och ljusstyrkan jämfört med dess icke-kvant-LED motsvarigheter. Tekniken togs inledningsvis till konsument-tv-apparater av Samsung, men tack vare ett licenspartnerskap använder andra tillverkare den också.

Billigaste 32 tums smart tv nu:

Här har vi samlat det billigaste 32 tums smart tv apparaterna på marknaden just nu. Alla dessa vi har listat nedan kan användas ihop med iptv, och kopplas naturligtvis upp mot nätet med Wifi.

32_led-tv_digihome_32hw171_smart-tv

32 LED-TV Digihome 32HW171 Smart-TV

KÖP PÅ CDON FÖR: 2190 :-

32 LED-TV Digihome 32FHS162 Smart-tv

32 LED-TV Digihome 32FHS162 Smart TV

KÖP PÅ CDON FÖR: 2490 :-

hitachi-32-tums-smart-tv

32 tums Smart-TV från Hitachi med WiFi

KÖP PÅ BILLIGTEKNIK: 2995 :-

32 tum LED-TV LG 32LK6200PLA Smart tv

32 tum LED-TV LG 32LK6200PLA Smart tv

KÖP PÅ CDON FÖR: 3390 :-

Billigaste 55 tums smart tv nu:

Har du behov av lite större smart tv, så har du nätets billigaste 55 tums smart tv apparater här. Även dessa är naturligtvis med wifi för trådlös anslutning mot internet, så luta dig tillbaka denna tv’s tar hand om allt.

luxor-55-tums-smart-tv

55-tums Smart-TV från Luxor med WiFi

KÖP PÅ BILLIGTEKNIK: 5 195 :-

hitachi-55-tums-smart-uhd-tv-4k-med-hdr

Smart 55-tums TV från Hitachi med 4K och HDR

KÖP PÅ BILLIGTEKNIK: 5 995 :-

philips-55-tums-4k-uhd-tv-med-3-sidig-ambilight

55-tums Smart-TV med 3-sidig Ambilight, 4K UHD, WiFi och HDR

KÖP PÅ BILLIGTEKNIK: 6 990 :-

samsung-55-tums-curved-uhd-4k-smart-tv

Curved 55″ UHD 4K-TV med HDR10+

KÖP PÅ BILLIGTEKNIK: 7 490 :-

Billigast 65 tums smart tv nu:

Till dig som enbart nöjer dig med den bästa smart tv 2019, här har du en komplett lista med värsta och billigaste 65 tums smart tv apparaterna på marknaden just nu. Dessa har allt, och lite till.

65 tum smart tv

65 LED-TV LG 65UM7100PLA

KÖP PÅ CDON FÖR: 7 990 :-

lg-65-tums-uhd-4k-smart-tv

Slimmad 65″ Smart-TV med UHD-upplösning

KÖP PÅ BILLIGTEKNIK: 9 590 :-

Samsung-UE65RU7305-65-Smart-4K-Ultra-HD-böjd-LED-TV

Slimmad 65″ Smart-TV med UHD-upplösning

KÖP PÅ CDON FÖR: 9 990 :-

philips-65-tums-4k-uhd-tv-med-3-sidig-ambilight

65-tums Smart-TV med 3-sidig Ambilight, 4K UHD, WiFi och HDR

KÖP PÅ BILLIGTEKNIK: 10590 :-