Se-på-amerikanska-Netflix-med-en-VPN-tjänst

Se på amerikanska Netflix med en VPN-tjänst

Vill du se avsnitt av din favorit serie innan den sänds på Svenska Netflix, eller kanske se en serie som bara finns på Amerikanska Netflix? Då ska du läsa denna guide som visar dig hur du kan se på Amerikanska versionen av Netflix i Sverige.

Varför kan du som svensk bara se svenska Netflix, och inte amerikanska Netflix utbudet?

Netflix tillhandahåller både egna serier och filmer i sitt utbud, och dessa är dem som kallas för Netflix original. Dessa kan Netflix sända i alla länder eftersom att dem då äger alla rättigheter till serien eller filmen.

Men den större delen av Netflix utbud äger dem inte rättigheterna till, och man köper sändningsrättigheter till dem. När man gör detta så köper man bara sändningsrättigheter i vissa länder, och detta gör man för att hålla nere Netflix priset.

Använd en VPN-tjänst för att se amerikanska Netflix utbudet

Så för att kunna se på Amerikanska Netflix utbudet krävs det alltså att du är i Amerika, eller att det ser ut som att du befinner dig där åtminstone.

Det är här en VPN-tjänst kommer väl till pass, då denna kan se till att få din uppkoppling mot Netflix servrar att se ut att komma från USA.

Hur kan en VPN lura Netflix servrar i Amerika att du är där?

För att lura Netflix server att du  befinner dig i Amerika, behöver du få en amerikansk IP-adress. Och detta är nämligen precis vad en vpn-klient kan ordna åt dig.

Det som händer är att du först innan du går in på Netflix, kopplar på din vpn-tjänst. Då går din anslutning via VPN-klientens olika VPN-servrar först innan du besöker Netflix server.

Om du då har valt att gå via en vpn-server som befinner sig i Amerika, så får du en amerikansk IP-adress och på så viss kan lura Netflix server att du befinner dig i Amerika. På detta visa får du tillgång till hela Netflix utbud från Amerika, precis som om du bott i USA.

Vad kostar en VPN-klient för att kunna kolla på Netflix från USA.

Som vanligt finns det både bättre och sämre tjänster, och här finns också väldigt varierande priser på olika Vpn-klienter. Det man ska tänka på är att man naturligtvis måste välja en vpn-tjänst som har servrar i Amerika, och att den är tillräckligt snabb.

Därför ska man undvika alla gratis vpn-tjänsterna, då dem har få servar och är på tok för långsamma för att klara av att streama videos och serier med. Dessa gratis vpn-tjänster är endast avsedda för surf, och klarar knappt av det heller.

För att se vilka vpn-leverantörer vi på iptvking.se rekommenderar, så kan du finna mer information om detta på våran sida om VPN. Där finner du våran testvinnare som är NordVPN.

Men man brukar säga att en bra och stabil VPN tjänst ligger på ca 30-50 kr i månaden, beroende på hur många månader man binder upp sig på tjänsten.