Hoppa till innehåll

HD streaming

Allt fler väljer tjänster med HD streaming

Idag är det väldigt få som följer serier och favoritprogram enligt den traditionella TV-tablån. Steamingtjänster som Netflix och Viaplay har helt tagit över marknaden. Vi blir dessutom allt fler kräsna när det kommer till strömning av tjänster. Om en tjänst inte erbjuder HD streaming finns det chans att den väljs bort till förmån för en annan. Tekniken går snabbt framåt och vi vill kunna se våra favoritserier i bästa möjliga kvalitet. Du kan till exempel streama via en HP stream 14 eller via en surfplatta eller mobil enhet.

Hos vissa sajter får du vara beredd att betala lite extra om du vill kunna utnyttja streaming av hög kvalitet. Dock varierar det mellan olika tjänster.

HD streaming på Youtube

Idag har du tillgång till HD streaming hos flera stora videotjänster på nätet. Det är till exempel vanligt med HD stream på Youtube. Ibland kallas det också för att streama i 1080p.

När du klickar dig in på valfri Youtube-video kan du välja upplösning på din stream genom att gå in på inställningar. Ofta är det automatiskt inställt på det högsta, alltså HD. Om du har en dålig internetuppkoppling kan du behöva justera upplösningen och välja ett lägre alternativ.

HD streaming av Netflix

Den populära tjänsten Netflix har tagit sin HD streaming ett steg längre. De erbjuder även Netflix i HD ultra för den som klarar kraven. Du måste först och främst ha ett abonnemang hos Netflix som stödjer denna typ av streaming.

Du måste även ha en internetuppkoppling som klarar av att streama i HD. Netflix själva rekommenderar 25 megabit per sekund eller mer. Även din dator eller TV måste vara kompatibel med HD streaming. Har du en äldre modell är det inte säkert på att det funkar med andra ord. Men vad gäller för Iptvking?

Streama i HD via IPTV

Om du funderar på att köpa IPTV till exempel från IPTV king till din HP stream 14 är du säkerligen nyfiken på om det går att streama i HD. Tyvärr så brukar det inte vara möjligt att streama i HD via Kodi eller några andra program som kopplas till ditt IPTV-abonnemang. Det är inte heller känt om det kommer bli mer vanligt i framtiden.

En anledning till att IPTV ofta inte fungerar med HD streaming är att det är många som är uppkopplade på samma server. Det finns helt enkelt inte möjlighet att streama i så hög kvalitet. Det finns dock vissa leverantörer som säger att det går att streama vissa kanaler i 4K vilket är detsamma som HD.

HD streaming